Skoči na vsebino

Zakaj je pomemben Oeko Tex znak?

Vse naše posteljnine nosijo znak Oeko Tex. Kaj pa to pravzaprav pomeni in zakaj je pomemben?

Oeko-Tex Standard 100 je globalno združenje za enotno testiranje in sistem certificiranja za tekstilne surovine, polizdelke in končne izdelke v vseh fazah proizvodnje.

Test za škodljive snovi vključuje prepovedane (npr. rakotvorna barvila) ali nadzirane snovi s strani zakonodaje (npr. formaldehidi, težke kovine), snovi, za katere je že dokazano, da škodujejo zdravju, a po zakonu niso prepovedane (npr. pesticidi, barvila, ki sprožajo alergije) in druge parametre, ki vključujejo varnostne ukrepe, namenjene varovanju zdravja (npr. pH).

Tekstilni izdelki se lahko potrdijo v skladu z Oeko-Tex standardom 100 samo, če vsi sestavni deli izpolnjujejo zahtevane kriterije, brez izjeme. Preizkušen tekstilni izdelek se razporedi v enega od štirih Oeko-Tex razredov proizvodov, glede na namembnost uporabe artikla. Intenzivneje izdelek pride v stik s kožo, strožji ekološke zahteve mora izpolnjevati.

S certifikatom Oeko-Tex Standard 100 je na voljo na milijone izdelkov po vsem svetu, v (skoraj) vseh maloprodajnih segmentih.

Oblačila z oznako Oeko-Tex Standard 100 so oblačila, katerim lahko zaupate, da ne bodo škodovala zdravju. Oblačila z oznako ˝Zaupanje v tekstil˝ ne vsebujejo nobenih škodljivih ostankov kemikalij, zato takim oblačilom lahko zaupamo, saj so bila barvana z varnimi snovmi, ki ne bodo škodovala našemu zdravju ali zdravju naših najbližjih.

Naši izdelki se ponašajo z certifikatom Oeko-Tex 100, poiščite svojega najljubšega tukaj.

Vir: Öko-Tex Standard 100

Vir foto: Öko-Tex Standard 100