Skoči na vsebino

Izberite prave plažne brisače! Kako?

Tečejo že prve priprave na dopustovanje na morju, z njimi pa tudi pripravljanje plažnih pripomočkov in brisač. Izbira pravih brisač pa je lahko zelo pomemben faktor za preživljanje našega časa na plaži ali ob bazenu. Na soncu in slani vodi se tekom let brisače precej obrabijo, izgubijo barvo, dobijo tršo strukturo in postanejo manj vpojne. K njihovi precejšnji obrabi prispeva tudi pranje le-teh na visokih temperaturah in uporabljanje sušilnega stroja. Neizogibno dejstvo je, da so brisače tekom let potrebne menjave, pomembno pa je da izbiramo prave in kvalitetne brisače, ki bodo ostale dlje časa kompaktne in lepo obarvane.

Pred nakupom se vedno pozanimajte o sestavi materialov brisače. Izbirate lahko med naravnimi materiali in mikrovlakni. Naj vas mikrovlakna pri uporabi zunanjih brisač ne prestrašijo, saj so lahko izjemno kvalitetna, obstojna, ohranjajo pa tudi barvo in strukturo. Pri vpojnosti se osredotočite na to, da so vlakna štrleča. Bolj, kot so vlakna ploščata, slabši bo občutek na vaši koži in slabša bo vpojnost.

Poleg materiala na splošno kakovost brisače, mehkobo in vpojnost vpliva tudi gramatura brisače. Višja kot je gostota tkanja, boljša bo brisača. Ob visoki kakovosti pa boste brisače lahko uporabljali dlje časa.

Pomembno pa je tudi, da preverite uporabljene barve na vaši brisači. Kljub kakovostnim vlaknom se lahko tkanina hitro uniči z uporabo karcinogenih in alergenih pigmentov, ki so vključeni v barve in lahko škodijo vašemu zdravju. Tako je pomembno preveriti OEKO-TEX standard, ki regulira dovoljene sestavine in prepoveduje uporabo škodljivih tekočin.

Seveda pa plažne brisače izbiramo tudi na podlagi zgleda, zato smo za vas pripravili široko ponudbo kvalitetnih plažnih brisač za vsak okus. Preverite ponudbo v naši spletni trgovini še preden se odpravite na morje!