Skoči na vsebino

Izbirate prave materiale za svojo posteljnino?

Izbirate prave materiale za svojo posteljnino

Ni lepšega, kot svoj dan zaključiti v sveže oprani posteljnini, uživati v prijetnem vonju, ter zadovoljno zaspati. Za kakovosten in udoben spanec je še kako pomembna izbira prave posteljnine, ki ustreza našim zahtevam in pričakovanjem.

Pri izbiri prave posteljnine moramo biti pozorni predvsem na gostoto tkanja, vrsto materiala in seveda na estetski faktor oz. vzorec posteljnine.

Ključnega pomena pri izbiri prave posteljnine je material. Tega izbirajte glede na lastne potrebe. Npr. komur je ponoči hitro vroče je pametno izbrati bombažni saten, svilo ali damast. Kogar pa ponoči hitro zebe pa je smisleno izbrati flanelasto posteljnino. Ta je odlična izbira predvsem za zimske mesece. Vedno dobra izbira pa je bombažna posteljnina iz kakovostnih vlaken, ki je načeloma primerna za vse leto in vsakogar. Kljub kakovostnim vlaknam se lahko tkanina hitro uniči z uprabo karcinogenih in alergenih pegmentov, ki so vključeni barve in lahko škodijo vašemu zdravju. Tako je pomembno preveriti OEKO-TEX standard, ki regulira dovoljene sestavine in prepoveduje uporabo škodljivih tekočin.

Pri nakupu nove posteljnine pa je pomembno nakloniti nekaj pozornosti tudi gostoti tkanja. Višja kot je gostota tkanja, bolj mehka je posteljnina in dlje časa bo blago mehko tudi ostalo.

Izbira primerne in kakovostne posteljnine lahko pomembno vpliva na naš spanec, našo kožo in počutje. Izberite pravo zase.